Sadržaj

Trendovi

Ekološki prihvatljive tehnologije – mnogi proizvodi brenda Intersport nude održiva rješenja bilo gledajući materijale, tehnologije ili proizvodne procese. Kada slijedeći put budete birali novu sportsku garderobu u nekoj od Intersport prodavnica ili u našoj web prodavnici… obratite pažnju na etikete koje vam govore kako ili od kojih materijala je napravljen artikal. Oznake možete pronaći na stranici svakog proizvoda, a ispod smo sabrali ekološki prihvatljive tehnologije na jednom mjestu. Saznajte više o ekološki prihvatljivim tehnologijama;

PFC free

Ekološki prihvatljiv premaz bez PFC-a je trajan, visoko izdržljiv i obnovljiv vodoodbojni premaz, koji je napravljen od 60% obnovljivih izvora. Tkanine tretirane PFC-om bez fluorougljenika imaju izdržljivu vodoodbojnost i suše se 50% brže od tkanina bez njega. Pored toga, u isto vrijeme omogućavaju nepromijenjenu prozračnost.

S.CAFÉ – ekološki materijali

To je poseban materijal napravljen od zrna kafe. Proizvodnja ovog materijala je energetski efikasna. Sama tkanina nudi optimalnu regulaciju temperature, brzo se suši i sprječava stvaranje neprijatnih mirisa.

DRY PLUS ECO

Dry Plus Eco je poseban ekološki materijal koji je napravljen na bazi prirodnog miDori ulja. Odjeća napravljena od ovog materijala osigurava brzo sušenje i veliku udobnost i prozračnost. Dry Eco Plus materijal ispunjava OEKOTEX 100 standard održivosti.

EKOLOŠKI FRENDLY MEMBRANE

Mnogi naši proizvodi su opremljeni posebnim membranama, koje osiguravaju da vaša odjeća bude suha. Membrane Aquamax Eco, Aquabase Eco i Ventmax Eco su proizvedene po standardu OEKOTEX 100, brzo su razgradive i ne sadrže fluorougljenik.

ANTI MOSQUITO

Anti Mosquito je posebna zaštita od komaraca i krpelja. Ne sadrži nikakve hemikalije, a bazira se na ulju limuna, lavande i eukaliptusa. Potpuno je biorazgradiv i zadovoljava OEKOTEX 100 standard.

RECIKLIRANI POLIESTER

Proizvodnja recikliranog poliestera zasniva se na ponovnoj upotrebi resursa, za koje se vjerovalo da su neobnovljivi. Potrošnja energije, vode i ulja znatno je manja tokom proizvodnje, kao i količina otpada koja se takođe značajno smanjuje.

Birajte ekološki prihvatljivije tehnologije.