Tenis

Sportska događanja u 2022

Sportska događanja u 2022. U svakom sportašu, koji se takmiči na najvišem nivou, postoji velika i žarka želja da bude među najboljima. Kada se najbolji takmiče s najboljima, gledatelje sportskih događanja očekuje toliko zanimljivih utakmica. U 2022. godini najbolji svjetski sportaši nastavit će nastojati oboriti svoje lične rekorde, pobijediti najveće konkurente i ući u historiju. Stoga na području sporta, bez obzira radi li se o biciklizmu, košarci, odbojci, fudbalu ili atletici, možemo očekivati ​​izuzetno raznolika događanja. Pogledajmo koji će sportski događaji 2022. posebno osvojiti navijače pred televizijskim ekranima;

Zimske olimpijske igre u Pekingu

Nakon ljetnih olimpijskih igara u Tokiju, na red dolaze svi ljubitelji zimskih sportova. Od 4. do 20. februara 2022. u Pekingu će se održati 24. Zimske olimpijske igre.

Liga prvaka – finale

Finale Lige prvaka već je dugi niz godina jedan od najgledanijih sportskih događaja. A isto se očekuje i ove godine, tačnije 28. maja 2022., kada će ovom prestižnom sportskom događaju domaćin biti München. Ali još je dug put za najveće među fudbalskim velikanima.

Najbolji fudbalski klubovi, poput Chelseaja, PSG-a, Real Madrida, Atletica, Bayerna, Manchester Uniteda, već su izborili osminu finala. Stoga nema bojazni, da ljubitelje fudbala neće dočekati sjajni fudbalski nastupi do finala. Za savršeno navijačko iskustvo ne zaboravite osigurati obaveznu (navijačku) opremu. Uskočite u fudbalski navijački kutak, gdje ćete pronaći navijačke dresove, lopte i drugu opremu, u kojoj treniraju članovi vašeg omiljenog fudbalskog kluba. Ili su nastali u saradnji s fudbalskim zvijezdama poput Christiana Ronalda i Lionela Messija.

Svjetsko prvenstvo u nogometu – Katar

Prvi put u historiji svjetskih prvenstava održati će se u zimskom periodu za reprezentacije sjeverne polutke i ujedno će biti prvi koji se odigrava u arapskom svijetu. Iako će se održati u maloj državi po svojoj površini, biti će to najskuplje svjetsko prvenstvo do sada. Svi ljubitelji fudbala će uživati u dobrim utakmicama najboljih reprezentacija, koje će igrati sa loptom Adidas Rihla 2022, koja stiže i u Intersport.

NBA finale

Nakon što je Dario Šarić postao jedan od najatraktivnijih i najboljih košarkaša NBA lige, mnogi ljubitelji košarke ujutro se bude rano kako bi pratili njegove utakmice.

Ukoliko se njegov tim Phoenix Suns plasira u finalne, možemo očekivati da će navijači Daria Šarića biti ispred televizijskih ekrana od 2. do 19. juna 2022. godine. Tada počinje završni dio NBA lige, koji će se, kao i sve NBA utakmice, igrati sa Wilson košarkaškom loptom.

Svjetsko prvenstvo u hokeju

Svjetsko prvenstvo u hokeju divizije 1/A održati će se od 2. do 8. maja u dvorani Tivoli u Ljubljani. Pored reprezentacije Slovenije, natjecati će se i Mađarska, Južna Koreja, Austrija, Rumunjska i Francuska. Sve reprezentacije će se boriti sa istim ciljem – plasmanom u elitnu diviziju. Zbog toga sve ljubitelje hokeja očekuju izuzetno napete borbe na ledu.

Tenis – Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open

Četiri velika teniska turnira za Grand Slam počela su onako kako su to ljubitelji tenisa najmanje želeli. Sa aferom Đoković, priča u kojoj nema pobjednika.

Iako je godina počela turbulentno, pored teniskog turnira u Australiji, imamo tri velika teniska turnira za Grand Slam, na pjesku Roland Garrosa, na travi Wimbledona i preko oceana na turniru US Open.

Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici

Pet godina poslije Evropskog dvoranskog prvenstva Srbija i Beograd dobili su povjerenje da organiziraju još veći atletski događaj – Svjetsko dvoransko prvenstvo 2022. godine, što će biti najveći sportski događaj svih vremena u Srbiji. U martu 2022. u Beograd će doći preko 1000 najboljih atletičara iz cijelog svijeta i tom prilikom će sigurno biti postavljen još jedan rekord, onaj po broju zemalja koje se takmiče. Svjetsko prvenstvo će se održati u prelijepom ambijentu Štark Arene.  Potencijalne kandidatkinje za Beograd su Ivana Lončarek i talentovana juniorka Klara Koščak, obje na 60 m prepone. Sa nestrpljenjem očekujemo nove uspjehe atletičara.