Trčanje

Top 5 trail patika za trčanje

Top 5 trail patika za trčanje. Proljeće je napokon tu i vrijeme je da zakoračite na trail staze u prirodi! S polica smo izabrali pet atraktivnih modela za trail trčanje ili planinarenje nezahtjevnim planinskim stazama.

Nike WILDHORSE 7

Muške patike za planinsko trčanje

Nike Wildhorse 7 su vrhunske muške patike za trčanje. Pogodne su za trčanje u zahtjevnim uvjetima i na neravnom terenu. Izrađene su od trajnog materijala koji ima posebnu zaštitu na prstima. Đon s dinamičnom amortizacijskom pjenom React pruža izuzetnu udobnost. Donji dio đona ima profil koji može izdržati i najzahtjevniji teren.

HOKA ONE ONE Speedgoat 4

HOKA ONE ONE Speedgoat jedne su od najpopularnijih trail patika u proteklih nekoliko godina. Nose ih ozbiljni trail utraši, ali i one koji traže vrhunsku udobnost a tek su zakoračili na šumske puteljke. Ime Speedgoat dobile su po Karlu Meltzeru, ultratrkaču poznatom pod tim nadimkom.

Speedgoat 4 namijenjene su za ultraško trail trčanje, koje gotovo redovito podrazumijeva raznolike terene, na kojima se ove patike savršeno snalaze. Posebno se pazilo na udobnost, ona je ključna za ultra trkače koji u patikama provode puno sati.

Stabilnosti i savršenom “sjedanju“ stopala pridonosi širi prednji dio patike, kao i novitet u obliku posebno podešenog područja za nožne prste. Pjenasta EVA guma djeluje đon jastučića koji maksimalno ublažavaju udarce i neutraliziraju neravnine. Dobar odziv na tehnički zahtjevnim terenima Hoku Speedgoat 4 čini brzom patikom.

Vanjski đon od VIBRAM MEGAGRIPA sa čepovima od pet milimetara pruža dodatnu sigurnost i prianjanje, jednako u suhim i mokrim uvjetima. HOKA ONE ONE Speedgoat 4 prave su trail krstarice i za najduže treninge i utrke.

SALOMON XA Pro 3D V8 GTX

Salomonova historija trčanja započela je 2001. godine kad su kroz model Raid Race najbolje karakteristike planinarske cipele pretočene u patike za trčanje traila.

Samo četiri godine kasnije na tržištu se pojavljuje i XA PRO 3D – model obnovljen modernim materijalima i novim tehnologijama, te jedna od najprodavanijih Salomonovih patika za trčanje.

Danas možemo trčati u još 20 grama lakšem te mekšem XA Pro 3D V8 GTX modelu koji zadržava sve osnovne prednosti originala – stabilnost, amortizaciju i izvrsno prianjanje.

Radi se o jednoj od najsvestranijih patika na svijetu koja je dizajnirana kako za iskusne trkače na uređenim trail stazama, tako i za šetnju ili trčanje netaknutom prirodom. Za stabilnost, visoku zaštitu i iznimnu potporu na neravnom, neuređenom i tehnički zahtjevnom terenu zadužena je 3D Advanced Chassis tehnologija smještena između donjeg i srednjeg đona. Ona pruža povećanu torzijsku stabilnost te, uz širi petni dio, sprječava gubitak ravnoteže i povrede zgloba.

Uz gore nabrojane benefite, maloj težini i izdržljivosti pridonose već poznate Salomonove tehnologije korištene i u prethodnoj generaciji ovog modela – Contagrip® MAGORE-TEX3D mrežicu i Quicklace™ sustav vezica za brzo vezivanje. Izdržljiva gumena smjesa donjeg đona Contagrip® MA svojom geometrijom i sastavom prilagodit će se i mokrim i suhim, te tvrdim, stjenovitim i nestabilnim površinama.

Bešavno gornjište SensiFit™ poput rukavice obujmljuje stopalo i pruža mu sigurnost, a 3D mrežica tu je za udobnost i prozračnost. To ne znači da vodonepropusnost i vodoodbojnost GTX membrane stopalu uskraćuju potonje. Naprotiv, ona održava noge suhima – kako izvana, tako i iznutra i u najnepovoljnijim vremenskim uvjetima. Također, gumena kapica sprijeda štiti prste od neravnina i udaraca.

ADIDAS Terrex Agravic TR GTX

Adidas Terrex Agravic TR GTX patike namijenjene su za planinsko trčanje. Ova lagana i vrlo udobna sportska obuća daje nozi izvanrednu podršku za svladavanje neuređenih terena. Zahvaljujući izdržljivom i trajnom materijalu od kojeg su izrađene, odolijevaju i najzahtjevnijim uvjetima.

Mrežasti gornji dio patike izrađen je od sintetike i Primeknit tekstila što ga čini otpornim na habanje. GTX u nazivu patika govori o vodoodbojnosti i vodonepropusnosti njihove membrane. GORE-TEX tehnologija tako osigurava suhoću stopala unutar tenisice za kiše i drugih nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Istovremeno, GTX membrana služi i kao pojačanje mrežastoj teksturi gornjišta te zajedno pružaju optimalnu cirkulaciju zraka – membrana tako odvodi vlagu, ali i sprječava prodor vode kroz membranu.

Donji đon je čvrst i izdržljiv, a izrađen je od ponešto mekše gumene smjese TRAXION. Pruža optimalno prianjanje uz tlo i omogućuje odlične performanse prilikom trčanja planinskim stazama te drugim raznolikim, neravnim terenima.

Traxion đon odlično funkcionira i u suhim i u mokrim uvjetima. Ova patika niskog kroja ima sistem jednostavnog vezanja, a nadopunjuje je i izdržljiv te lagan EVA uložak. Namijenjena je trkačima neutralnog tipa stopala.

MERRELL Agility Peak 4

Merrell Agility Peak 4 razvijene su za trčanje i hodanje po neravnim terenima. Gornji dio sastoji se od tekstila Jaquard koji nozi daje prozračnost i izvrsno prianjanje. Dodana je nova FloatPro pjena u đonu koja pruža više mekoće i udobnosti na svakom koraku.

Nova torzijska ploča Rock Plate umetnuta je ispod prstiju, pružajući dodatnu stabilnost za siguran korak pri kretanju u prirodi. Vibram MegaGrip guma na đonu pruža izvrsno prianjanje i prilagođava se raznim površinama. FlexConnect tehnologija u prednjem dijelu đona nudi prirodniji osjećaj dodira s tlom po kojem trčimo. Zaštitna kapa u prednjem dijelu  štiti nožne prste od kamenja.

Dostupno samo u Intersportu

Pozivamo vas da istražite širok spektar modela i noviteta u svim Intersport prodavnicama. Uvjereni smo da će svaki trkač u našoj raznolikoj ponudi pronaći savršeni par patika, koji će odgovarati njegovim stopalima, stilu trčanja i trkačkim navikama.