Sadržaj

Trendovi

Elan je jedna od najinovativnijih robnih marki u skijaškoj industriji. Svojim izumima često je znatno uticao na razvoj skijaške opreme i nekoliko puta postavio standardne te dramatično uticao na promjene tehnike skijanja. Upravo je Elan pionir carvinga, a u posljednje dvije decenije na tržište je plasirao mnogobrojne nove tehnologije pomoću kojih je skijanje postalo jednostavnije i ugodnije.

I ove zime njihove skije odlikuju se tehnologijom Amphibio 4D. To je zapravo nadogradnja prije nekoliko godina predstavljene i često nagrađene tehnologije Amphibio koja je u skijaški svijet unijela potpuno nove dimenzije svestranosti. Bit Amphibia jest tehnologija lijevo-desno, koja u jednim skijama spaja Rocker i Camber. Pomoću takvih skija moguće je vući i duge i kratke zavoje, a izvrsno se snalaze na različitim vrstama snježnih podloga. Skije s tehnologijom Amphibio 4D ne razlikuju se samo na lijevoj i desnoj strani, nego i sprijeda i straga. Prednji konveksni dio omogućava precizniji ulazak u zavoj, a stražnji konkavni dio pomaže pri izlaženju iz zavoja i prijelazu u novi zavoj. Pomoću Dual Shape Titaniuma osjetno je povećana torzijska krutost skija, smanjena je težina za deset posto i povećana apsorpcija vibracija za čak trideset posto.

Elan Amphibio 9 Power Shift savršen je izbor za skijaše koji trebaju skije za svaku snježnu podlogu i što više užitka na snijegu. Svestranost ovih skija pruža nagrađivana Amphibio tehnologija, kombinujući prednosti camber i rocker profila u jednim skijama. Skije su dizajnirane u jasno razdvojenim parovima, gdje se lijeva i desna skija razlikuju. Unutarnji rub s camber profilom osigurava dobro prianjanje na rubovima, a vanjski rub s rocker profilom, s manje naglašenim zahvatom i kraćim rubom, osigurava jednostavne zaokrete. WaveFlex je također osigurao dobru fleksibilnost, ali bez ugrožavanja torsionalne snage. Osim toga, DST bočni rub, drvena jezgra Power i pojačanja od staklenih vlakana ugrađena su u skije.

Elan Amphibio 11 Ti Power Shift su skije koje će voditi brigu o vašim skijaškim ambicijama na svakoj stazi i na raznim snježnim površinama. Svestranost ovih skija pruža nagrađivana Amphibio tehnologija, kombinujući prednosti camber i rocker profila u jednim skijama. Skije su dizajnirane u jasno razdvojenim parovima, gdje se lijeva i desna skija razlikuju. Unutarnji rub s camber profilom osigurava dobro prianjanje na rubovima, a vanjski rub s rocker profilom, s manje naglašenim zahvatom i kraćim rubom, osigurava jednostavne zaokrete. Važan element skija je tehnologija WaveFlex, koja kombinuje fleksibilnost skije u dužini i torsionalnoj stabilnosti. Osim toga, skijama je dodan i DST bočni rub, drvena jezgra Power i pojačanja od titana.

Elan Amphibio 13 Ti Fusion skije nude vam svestranost na stazi i jednostavnost skijanja, pomoću čega možete jednostavno kratiti kratke i duge zavoje sve dok se skijaška staza ne zatvori, ali su na kraju dana još uvijek dovoljno jake kako biste se dokazali prijateljima. Da bi se postigla takva svestranost, Amphibio 4D kombinira Amphibio profil i posebno dizajniranu gornju površinu skija. Profil Amphibio jedinstvena je kombinacija camber profila, koji osigurava izvrsno prianjanje ruba, a rocker profil omogućava brze i lagane krivulje. Dodan je poseban oblik gornje površine skija, što uvelike smanjuje vibracije. Prednji dio je konveksan i daje precizan ulaz u zavoj, a na stražnjoj strani je konkavan i pruža dinamičan završetak skretanja.

S konkurentskim porijetlom, Elan GSX Fusion pravi je izbor za izvrsne skijaše, bez obzira na to želite li uživati ​​u brzom skijanju s prijateljima ili se okušati u skijaškoj utrci. Izvanredna reakcija i kontrola postignuti su pomoću inovativne tehnologije Arrow, koja kombinuje prestižnu karbonsku ploču, koja prenosi energiju na vrhove skija i sloj titana u obliku strelice, koji učinkovito prenosi energiju do rubova. Skije su dizajnirane u obliku rocker profila koji nadopunjuje klasični camber profil, što osigurava pouzdan i prilagodljiv ulazak u zavoj i kontrolu među zavojima. Jezgra skije je drvena jezgra okvira Response Frame Woodcore s dvostrukim slojem titana koji omogućava izravni prenos energije od skijaša na skije, a RST bočni rub osigurava preciznost. Sve tehnologije kombinovane u ovom modelu skija čine ih u pravoj mjeri sportskima, kako bi uzbudile i najzahtjevnije skijaše!

Elan SLX Fusion prave su skije za kratke i dinamične zavoje. Ova skijaška umjetnost zahtijeva najviši nivo povjerenja u skijašku opremu. Zato je Elan razvio prave skije za sve ljubitelje slaloma koristeći inovativnu Arrow tehnologiju koja kombinuje prestižnu ugljikovu ploču, koja prenosi energiju na vrhove skija i titan u obliku strelice koja učinkovito prenosi energiju do rubova. Skije su dizajnirane u obliku rocker profila koji nadopunjuje klasični camber profil, što osigurava pouzdan i prilagodljiv ulazak u zavoj i kontrolu među zavojima. Jezgra skije je drvena jezgra okvira Response Frame Woodcore s dvostrukim slojem titana koji omogućava izravni prenos energije od skijaša na skije, a RST bočni rub osigurava preciznost. Rezultat su super-sportske skije za skijaški slalom bez gubitka energije.