Intersport BH vas već 20 godina potiče da dajete najbolje od sebe i ostavlja bez daha svojom nenadmašnom ponudom sportske opreme.

 

Osnovan 1968., sa centralom u Bernu-Švajcarska, Intersport International Corporation danas je najveći svjetski sportski maloprodajni lanac, prisutan na preko 5800 lokacija u 65 zemalja širom svijeta.

Intersport u BiH

INTERSPORT je na bosanskohercegovačko tržište došao prije tačno 20 godina, kada je prva trgovina INTERSPORT otvorila svoja vrata u Mercator centru Sarajevo. INTERSPORT BH posluje u okviru nacionalne organizacije Intersport ISI d.o.o Slovenija, koja obuhvata 7 zemalja regiona sa preko 1.200 zaposlenih. Organizacija obuhvata 150 klasičnih i 5 internetskih trgovina, te 17 trgovina i 3 webshopa Intersportovog specijalizovanog sportstyle brenda The Athlete’s Foot. Zahvaljujući kvalitetnim, profesionalnim uslugama i posvećenim zaposlenicima svakodnevno učvršćuju svoju poziciju prvog sportskog trgovca na tržištu jugoistočne Europe.

„INTERSPORT je uvijek u središtu događanja i redovno prati inovacije na sportskom tržištu. Globalna sportska industrija vidi nas kao vodećeg prodavača i prvog partnera s kojim dijeli svoje najnovije proizvode. S entuzijazmom slijedimo svoju misiju, inspiriramo sve generacije da se bave sportom, da ostvaruju svoje sportske ciljeve, da se brinu o svom zdravlju i da u svemu tome uživaju. Ponosni smo na naše prodavače, koji uz stručni savjet pomažu planinarima, trkačima, skijašima, biciklistima i svim ostalim sportašima u odabiru prave sportske opreme. Slijedeći potrebe savremenog kupca, neprekidno unapređujemo INTERSPORT trgovine, između ostalog povezujući klasične i digitalne kanale kupovine, te stvaramo uzbudljivo omnichannel okruženje prilagođeno savremenim kupcima.

NOVOSTI

U sklopu obilježavanja jubileja, Intersport BH će otvoriti prvu The Athlete’s Foot (TAF) trgovinu u BiH, koja će se nalaziti u novom Bingo centru u Sarajevu. Širenjem maloprodajne mreže s sportstyle formatom trgovina i webshopa The Athlete’s Foot, postat ćemo još bliži mlađim generacijama. TAF trgovine su namijenjene svima čiji je modni stil inspiriran sportom.”, ističe Aida Avdukić, direktorica INTERSPORT-a BH.

U INTERSPORT-u se velika pažnja posvećuje odabiru i kvaliteti ponude sportske opreme, odjeće i obuće. Pored proizvoda najpoznatijih svjetskih brendova kao što su Nike, Adidas, Salomon, Asics, Elan, Reebok, Merrell i mnogi drugi, posebno su ponosni na ekskluzivne brendove McKinley, Energetics, Nakamura, Protouch, Tecnopro i Firefly. Svojom kvalitetom i izvrsnim cijenama osvojili su kupce u Bosni i Hercegovini, kao i na ostalim tržištima.

Povodom godišnjice, INTERSPORT će svakog mjeseca ponuditi odabrane proizvode po posebno povoljnoj, jubilarnoj cijeni. To će biti dodatni razlog da posjetite Intersport webshop i trgovine širom BiH i opremite se za bavljenje omiljenim sportskim aktivnostima.

INTERSPORT, The Heart of Sport (U srcu sporta)- 20 godina sa Vama!