Mjesto susreta – Intersport Imperijal

Da li ste znali da se u predvorju trgovine Intersport Imperijal možete susresti sa prijateljima, osvježiti toplim napitkom i odmoriti na stolicama iz legendarnog kina Imperijal?

Intersport na ovaj način čuva sjećanje na kultno mjesto susreta i druženja, a taj dio grada se popularno naziva “Čeka” upravo zbog mjesta na kojem čekamo jedni druge i krećemo dalje, kroz grad.

Kada sljedeći put krenete u centar Sarajeva, predložite dragim osobama: “Nađimo se u Imperijalu”. Tu imate stolice gdje ih možete sačekati, aparat i šank za konzumaciju toplih napitaka, veliki displej u holu, kao i timeline Napretkove palače, vrijednog objekta u kojem se trgovina nalazi, a koji je proglašen spomenikom grada Sarajeva.

Pozivamo Vas i da prošetate samim prodajnim prostorom, popnete se na nekadašnju pozornicu i galeriju i iz svih uglova doživite novi život starog mjesta.

 “U Sarajevu kad živiš, previše vremena potrošiš. Dok tamo, dok ovamo – prođe jutro. Dok ovo, dok ono – ode dan. Jeste, doduše, sve to – bude među ljudima. I bude, uglavnom, lijepa priča”.

Abdulah Sidran