Muške patike za tenis

Prikazuju se 0 proizvoda.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji omjer kvalitete i cijene

10 Proizvodi

24   60  

10 Proizvodi

24   60  

TENIS

Prvi obrisi tenisa kakvog danas poznajemo datiraju iz kasnog XIX. stoljeća iz Velike Britanije, te od tada do danas pravila tenisa se nisu značajno mijenjala. Tenis je sportska igra koju mogu igrati dva ili četiri igrača (u parovima). Parovi mogu biti: muški, ženski i mješoviti. Tenis se kao sportska igra, igra na obilježenom terenu sa teniskim reketima i teniskom lopticom. Tenis je olimpijski sport i kao takvog vrlo rado praktikuju ga i muškarci i žene, djeca i odrasli, mladi i stari. Najpoznatiji svijetski teniski turniri su Grand Slam turniri koji čine Australian Open, Roland Garros, Wimbledon i US Open. Prema nekim naučnim istraživanjima potrošnja kalorija tenisera za jedan sat približno je jednaka potrošnji kalorija kod trkača na duge staze u istom vremenskom periodu. Trenutno tri najveća imena ovog sporta su: Novak Đoković, Roger Federer i Rafael Nadal.

OPREMA ZA TENIS

Ako uzmemo u obzir činjenicu da prosječan teniski meč u prosjeku traje 2 sata, onda se sama nameće činjenica da nam je za ovu vrstu aktivnosti potrebna kvalitetna i izdržljiva sportska oprema najpoznatijih svjetskih proizvođača koju možete naći u nekoj od naših 17 poslovnica koje su rasprostranjene širom Bosne i Hercegovine ili istu možete naručiti iz topline i udobnosti svoga doma putem naše online trgovine.

U skladu sa prethodno navedenim dolazimo do zaključka da jednu od bitnijih stavki opreme za tenis čini obuća za tenis. Neovisno o tome da li su u pitanju  muške patike za tenis ili ženske, patike za profesionalce ili rekreativce, patike za tenis moraju biti udobne i sa dobrim prianjanjem za podlogu na kojoj se praktikuje ova sportska aktivnost, te stopalima moraju osigurati da svaki korak bude udoban, lagan i stabilan sa što manjim opterećenjem stopala i zglobova.

Reket je rekvizit za tenis koji je napravljen od tvrdih materijala kao što su plastika i metal. Prvobitni reketi pravljeni su od drveta, zbog čega su bili podložniji bržem lomljenju, što je glavni razlog za njihovo izbacivanje iz upotrebe. Reket se sastoji od rama reketa, mreže i drške.

Loptice za tenis izrađene su od specijalnih materijala. Prečnik loptice je približno 6,7 cm. Više od 80% površine teniske loptice čini hemijski obrađena guma. Teniske loptice su pretežno žute boje. Sam Groth je prilikom servisa odservirao lopticu brzinom od 263 km/sat.

Punjenje…