Dječije ski kompleti

Prikazuju se 0 proizvoda.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji omjer kvalitete i cijene

4 Proizvodi

24   60  

4 Proizvodi

24   60  

DJEČIJE ZIMSKE RADOSTI

Zima je omiljeno godišnje doba svakog djeteta. Svako dijete želi da zima traje što duže i snijeg pada sve više. Zimske radosti razvijaju kreativnost i motoričke sposobnosti djeteta. Snijeg predstavlja posebnu radost za svako dijete bez obzira na uzrast. Djeca u snijegu sjede, valjaju se, po njemu skaču, grudvaju se,  grade zimske kule i dvorce, bunkere, tunele. Po podrumima se traže komadići uglja koji će biti dugmići i oči, stara metla i lonac, a u frižideru se traži mrkva kao zamjena za nos kako bi se upotpunio izgled snješka bjelića. Dolaskom snježnih padavina mijenjaju se i dječije aktivnosti. Laganiju i prozračnu odjeću mijenja toplija i vodootporna odjeća i obuća.

Jedna od naomiljenijih dječijih zimskih aktivnosti je sankanje. Sankanje predstavlja jednu od najboljih vrsta tjelovježbe i to ne isključivo za djecu nego i za roditelje. Nakon spuštanja vuča sanki uzbrdo aktivira mišiće cijelog tijela. Također, velika prednost sankanja kao aktivnosti ogleda se u tome što se ova vrsta aktivnosti odvija na otvorenom, odnosno na svježem i često hladnom zraku. Boravak na hladnom zraku i uopšteno hladnoći ima brojne koristi za djecu kao i za roditelje. Od hladnoće bolje spavamo i sagorijevamo više kalorija. Boravak na hladnoći pomaže u borbi s infekcijama i pridonosi općem boljem osjećanju.

Pored sankanja, skijanje je još jedna od omiljenih i izuzetno korisnih vrsta aktivnosti za djecu i odrasle. Skijanje je posebno korisna aktivnost za djecu. Prilikom praktikovanja ove vrste aktivnosti djeca vježbaju reflekse i ravnoteža, dok se mišićni sistem prilagođava novim situacijama. Pored mišićnog sistema djeca skijanjem razvijaju i kapacitet disajnih puteva i krvotoka. Kada je u pitanju najranija preporučena dob dijeteta za početak skijanja ona se kreće u rasponu između tri i četiri godine života. Djeca su u toj dobi neustrašiva i posebno vješta u savladanju kretnji i vještina. To je dob kada su djeca mala, lagana i  naviknuta i otporna na padove, te su baš u toj dobi djeca posebno agilna i mobilna. Osnovne dječije ski setove koje možete pronaći u našim prodavnicama čine: skije, pancerice, lagane i anatomski oblikovane kacige za skijanje, skijaške naočale i skijaški štapovi koji su opcionalni. Idealne dječije skije su dosežu visinu dječijih ramena ili brade, a pancerice moraju biti pravilne veličine, iz razloga što pancerice koje su veće broj ili dva od stvarne veličine dječijeg stopala, prilikom nošenja djetetu daju osjećaj da na stopalima nosi tegove, te mu onemogućavaju kretnju.

Jedan od bitnijih dijelova dječije ski opreme svakako čini i kaciga koja čuva dječiju glavu od ozljeda pri padu, hladnoće, oštrog vjetra i vlage.  Pored navedene opreme u našim prodavnicama možete pronaći najveći izbor dječijih ski kompleta, neovisno o tome da li se djeca prijatnije osjećaju u jednodijelnom skafanderu ili u skijaškim hlačama i ski jakni, koje u pravilu su vodootporne te štite tijelo od nepovoljnih vremenskih uticaja. Također, skijaške rukavice čine obavezan dio dječijih ski kompleta jer štite ruke djece od promrzlina i hladnoće.

Punjenje…