INTERSPORT - Best Buy Award

2013 April 14

ISTRAŽIVANJE Best Buy Award - Bosna i Hercegovina - 2013/2014: Internet korisnici u BiH smatraju kako im INTERSPORT nudi najbolji omjer cijene i kvaliteta kada je riječ o trgovinama za kupovinu sportske opreme, obuće i odjeće.

INTERSPORT - Br. 1 u cijeni i kvaliteti u BiH kada je riječ o "sportskoj kupovini" 

Zurich, mart 2013.  Internet korisnici u Bosni i Hercegovini, smatraju da im Intersport nudi najbolji omjer cijene i kvaliteta na tržištu, kada je riječ o trgovinama sportskom opremom, sportskom odjećom i sportskom obućom.

 

To je rezultat recentnog Best Buy Award (www.bestbuyaward.org) istraživanja švicarske kuće ICERTIAS (www.icertias.com) u Bosni i Hercegovini.

 

Istraživanje Best Buy Award - Bosna i Hercegovina 2013/2014, provedeno je u skladu s odredbama Međunarodnog kodeksa za provođenje tržišnih i društvenih istraživanja koje su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Evropsko udruženje istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

 

Ispitanicima, građanima Bosne i Hercegovine, isključivo internet korisnicima starijim od 15 godina, postavljeno je sljedeće pitanje: "Navedite naziv lanca trgovina sportskom obućom, sportskom odjećom i sportskom opremom koji po vašem ličnom iskustvu ili iskustvu vaših bližnjih nudi najbolji omjer cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu".

 

Najveći broj ispitanika, odgovorio je na ovo pitanje: "Intersport".

 

Pitanje je bilo otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su slobodno mogli sami navoditi nazive trgovina koje, prema njihovom iskustvu, i/ili iskustvu i mišljenju njima bliskih osoba nude najbolji omjer cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu kada je riječ o sportskoj opremi, obući i odjeći.

 

Bitno je napomenuti da Best Buy Award istraživanje ne mjeri niti snagu marke niti udio na tržištu već isključivo iskustvo i zadovoljstvo potrošača omjerom cijene i kvaliteta roba i usluga na osnovu njihovog ličnog iskustva ili iskustva njima bliskih osoba.