The World‘s Number 1 in Sports Retailing.

Kako je sve počelo

1968. godine 10 uspješnih nacionalnih nabavnih organizacija udružilo se imajući na umu kao krajnji cilj stvaranje međunarodne organizacije za sportsku robu koja će kupcima osiguravati maksimalne pogodnosti, ulijevati povjerenje u njihovog trgovca na malo i pružati potpuno zadovoljstvo s proizvodima. Tako je skup u Parizu stvorio INTERSPORT i to je bio početak novog svijeta sportskog sporazumijevanja.


Nakon 39 godina, naša očekivanja su nadmašena. Pokrivajući Zemaljsku kuglu od Kanade do Turske i Finske, INTERSPORT je prisutan u 39 zemalja s više od 5300 prodavnica. Zajednica i kupci su u centru pažnje naše grupacije. Mi ćemo i dalje zadovoljavati raznovrsne sportske potrebe naših 150,000 kupaca kojima svakodnevno pružamo uslugu i profesionalni savjet.

INTERSPORT je ponosan na brendove i proizvode koje možemo ponuditi širom svijeta. Radeći zajednički s markama proizvoda kao što su ADIDAS, ASICS, ATOMIC ili NIKE u širokim kampanjama s najnovijim proizvodima i najvećim sportistima možemo prenositi poruke milionima ljudi.

Iako je INTERSPORT multinacionalna organizacija mi počinjemo i završavamo na lokalnom nivou. To nam omogućava da dođemo do potreba i želja naših kupaca, koje su drugačije u svakoj pojedinačnoj zemlji. Naši udruženi napori na međunarodnom nivou omogućavaju nam da ponudimo najnoviju i najmoderniju sportsku robu sa stručnom uslugom i savjetom. Istovremeno to još uvijek omogućava individualno poduzetništvo i idealno je za pristup lokalnoj potražnji.

Zahvaljujemo vam na vašoj stalnoj podršci i vjeri u INTERSPORT, bez naših kupaca ne bismo mogli izrasti u grupaciju kakva smo danas.

 

INTERSPORT u Bosni i Hercegovini

INTERSPORT je u Bosni i Hercegovini prisutan od 2000. Godine kada je u Mercator centru Sarajevo otvorena prva prodavnica INTERSPORT. Danas imamo 11 prodavnica širom Bosne i Hercegovine.